Sorry. We did not find anything.

  • ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟ FUSO CANTER.

Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑΣ (TBK). ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ FUSO CANTER.

Το άδειασμα των 800 και παραπάνω δημόσιων κάδων απορριμμάτων σε ολόκληρη την αστική περιοχή, η φροντίδα των χιλιάδων δέντρων της πόλης και η επαρκής συντήρηση έξι νεκροταφείων με 24.000 τάφους συνολικά, είναι μόνο τρεις από τις δεκάδες διαφορετικές εργασίες που εκτελούν καθημερινά οι εργαζόμενοι στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κωνστάντζας, εν συντομία TBK. «Μεριμνούν ώστε οι δημόσιοι χώροι στην πόλη να είναι και να διατηρούνται καθαροί, τακτοποιημένοι και αξιοβίωτοι», όπως αναφέρεται στο φυλλάδιο της TBK. Για την κινούμενη υποστήριξη, η TBK βασίζεται στο FUSO Canter, το οποίο είναι ιδανικό για δημοτική χρήση.

ΤΟ FUSO CANTER ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Ο Mesud Gök οδηγεί ένα από αυτά τα Canter και μαζί του διανύει τα σχεδόν 10.000 χιλιόμετρα των τακτικών του δρομολογίων κάθε χρόνο στη γραφική κωμόπολη που βρίσκεται στη λίμνη Κωνσταντίας για λογαριασμό της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας. Το φορτηγό 7,5 τόνων με το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα του δήμου είναι το μοντέλο 7C18 με καρότσα αποκομιδής απορριμμάτων της Zoeller. Χάρη στις μικρές διαστάσεις και την ευελιξία του απορριμματοφόρου του, ο Mesud Gök όχι μόνο είναι σε θέση να οδηγεί εύκολα το Canter στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης της Κωνστάντζας, αλλά και κατά μήκος του παραλίμνιου πεζόδρομου. Το Canter με το μεγάλο ωφέλιμο φορτίο του είναι ιδανικό στην προκειμένη περίπτωση, καθώς το προσωπικό καθαριότητας του δήμου απορρίπτει περίπου 450 τόνους απορριμμάτων ετησίως μόνο από τους δημόσιους κάδους απορριμμάτων.

Άλλο ένα FUSO Canter χρησιμοποιείται για τη συντήρηση νεκροταφείων, όπου το ανατρεπόμενο φορτηγό 7,5 τόνων κάνει την αποκομιδή των πράσινων αποβλήτων που συγκεντρώνονται. Η πόλη της Κωνστάντζας διαθέτει ένα κεντρικό νεκροταφείο και πέντε περιφερειακά. Συνολικά, οι εργαζόμενοι του τμήματος περιποιούνται τα 17 περίπου εκτάρια των λεγόμενων χώρων φροντίδας του νεκροταφείου, οι οποίοι είναι διαμορφωμένοι ως πάρκο και πρέπει πάντα να βρίσκονται σε ευπρεπή κατάσταση για τους επισκέπτες. Το Canter, το οποίο διαθέτει ένα κοντέινερ με πολύ ψηλά πλευρικά τοιχώματα για να εξασφαλίζεται μεγάλη χωρητικότητα, είναι το ιδανικό όχημα για τη γρήγορη αποκομιδή των απορριμμάτων μετά από εργασίες όπως το κούρεμα του γκαζόν, το κλάδεμα των φρακτών ή η απομάκρυνση των φύλλων.

Ένα τρίτο Canter 7,5 τόνων βρίσκεται στο δρόμο για το τμήμα Πρασίνου και κηπουρικής της TBK, το οποίο είναι υπεύθυνο κυρίως για τον έλεγχο και τη διατήρηση του πληθυσμού των δέντρων της πόλης. Απαριθμώντας 14.900 δέντρα, είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. Το FUSO Canter κερδίζει πόντους και σε αυτές τις εργασίες με τον βαρέως τύπου, αλλά ταυτόχρονα ελαφρύ και λεπτό σχεδιασμό του, αφού πολλά από τα δέντρα βρίσκονται σε τοποθεσίες εντός πόλης στις οποίες είναι δύσκολη η πρόσβαση και δεν προσεγγίζονται εύκολα από μεγαλύτερα φορτηγά.

Επιπλέον, αυτό το Canter με την πρακτική και ευέλικτη πλατφόρμα που διαθέτει αναλαμβάνει επίσης μεταφορές για το τμήμα ξυλουργικών εργασιών του TBK, το οποίο, μεταξύ άλλων, μεριμνά για τη συντήρηση των 72 δημοτικών παιδικών χαρών. Δύο ακόμη FUSO Canter χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση του οδικού δικτύου. Το ένα από αυτά διαμορφώθηκε αποκλειστικά για αυτόν το σκοπό και διαθέτει μια πολύ στενή καμπίνα οδηγού, πλάτους μόλις 1,7 μέτρων, και έτσι μιλάμε πλέον για το αναγνωρισμένο εξειδικευμένο όχημα για εργασίες στα στενότερα σοκάκια της παλιάς πόλης. Όλα τα οχήματα είναι εξοπλισμένα με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Duonic προσφέροντας έτσι εξαιρετικά άνετη οδηγική αίσθηση. Χάρη στη λειτουργία ερπυσμού, οι εργαζόμενοι του TBK μπορούν να μανουβράρουν εύκολα το Canter, ενώ η υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα είναι ένα ακόμη πρακτικό βοήθημα για την καθημερινή χρήση.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΕ ΈΝΑ ΌΧΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ.
Andreas Haaga, Διευθυντής Τμήματος Κεντρικών Αγορών της TBK

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

“Για τις ποικίλες και συχνά εντελώς διαφορετικές εργασίες μας, χρειαζόμαστε ένα όχημα που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευελιξία και να είναι απολύτως αξιόπιστο”, τονίζει ο Andreas Haaga, επικεφαλής του Τμήματος Κεντρικών Αγορών της TBK. Εκτός από τις πολλές επιλογές διαμόρφωσης που καθιστούν το Canter ιδανικό για δημοτική χρήση, ένα άλλο επιχείρημα είναι καθοριστικής σημασίας για τον ίδιο: η δυνατότητα υπολογισμού του κόστους χάρη στο πλήρες συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών. Τέτοιου είδους συμβόλαια ενδείκνυνται για τους δήμους, γιατί, εκτός από τις πολλές υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης, περιλαμβάνει επίσης 24ωρη οδική βοήθεια και τις εργασίες ελέγχου του πλαισίου FUSO, συμπεριλαμβανομένου του βασικού ελέγχου και του ελέγχου ασφαλείας. Έτσι, τα Canter της TBK είναι πάντα έτοιμα για χρήση.